Parlamentul european – o instituţie a Uniunii Europene care în ultimele decenii a început să capete un rol din ce în ce mai central în cadrul construcţiei comunitare. Cum a evoluat el ? Care este modul de organizare al său ? Care îi sunt competenţele ? Care este viitorul său ? Acestea sunt câteva întrebări la care am încercat să răspundem în paginile acestui studiu.

Vrei mai multe informaţii despre PARLAMENTUL EUROPEAN? Cumpără acum STUDIUL:

PARLAMENTUL EUROPEAN,

realizat in 2009

CLICK AICI PENTRU A CUMPĂRA ACUM!

 

 PREŢ – 6 EURO cu plata rapidă prin SMS!

NUMAI în reţelele ORANGE si VODAFONE

Studiul se livrează în format electronic, prin email, în termen de maxim 24 de ore de la efectuarea plăţii!

Detalii tehnice ale studiului:

Format – *.pdf

Nr. de pagini – 17, format A4, Dimensiune caractere – 12 pt., Times New Roman

Printabil – DA

Optiune de copiere [copy/paste] – ACTIVA [puteţi copia conţinutul în vederea realizării unor referate, studii, articole etc. personalizate după obiectivele dvs.]

Protectie – DA [Documentul este protejat cu o PAROLA pe care o veţi primi prin email odată cu studiul comandat]

DIN Cuprins:

– Aspecte introductive – în acest capitol se prezintă o scurtă evoluţie a Parlamentului European, de la Adunarea Comună prevăzută de Tratatul CECO şi până la „Parlamentul european” astfel cum a ajuns să fie cunoscut după Actul Unic European.

– Membrii parlamentului – în acest capitol se prezintă modalitatea de alegere a membrilor Parlamentului european precum şi conţinutul mandatului lor.

– Funcţionarea Parlamentului European – în acest capitol se prezintă pe scurt o serie de aspecte precum sediul, data desfăşurării activităţii, limbile folosite, grupurile politice şi altele care ţin de funcţionarea Parlamentului european.

– Competenţele Parlamentului European – în acest capitol se prezintă pe scurt competenţele de natură legislativă, bugetară, de politică internaţională, de numire a unor membrii ai altor instituţii sau de cenzurare a lor, dar şi ca forum politic şi mijloc de comunicare.

– Concluzii – în acest capitol se face referire la locul din prezent al Parlamentului european în cadrul eşafodajului instituţional european precum şi la schimbările aduse acestei problematici de Tratatul de la Lisabona

 

 Demo studiu:

 PARLAMENTUL EUROPEAN 

[Versiune DEMO]